Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Αρακάς λαδερός



Υλικά για 4 άτομα:

½ κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 καρότα μέτρια 
3 πατάτες μέτριες 
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3  μέτριες ντομάτες τριμμένες ή μια κονσέρβα ντοματάκια
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι 
και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί .

Προσθέτουμε τον αρακά ανακατεύουμε και τον σκεπάζουμε με νερό (2 ποτήρια) 
χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου .

Αμέσως μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνουμε κι αυτά 
να πάρουν μια βράση για 10 περίπου λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει 
μέχρι να δέσει η σάλτσα.


...καλοφάγωτο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου