Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ρεβίθια με σάλτσα

Σκεπτόμενη τι δε φάγαμε αυτή την εβδομάδα και όντας Παρασκευή νομίζω πως τα όσπρια είναι η καλύτερη επιλογή. ΄Ρεβιθάδα (όπως την λέει ο πατέρας μου) για σήμερα, κατακόκκινη και λαχταριστή!! Και φυσικά με ρεβίθια του συγχωριανού μου Μάριου Χαμπέζου.


Υλικά για 4 άτομα:

½ κιλό ρεβίθια ( Agrino Χαλκιδικής)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 μέτριες ώριμες ντομάτες  ή μια κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 μέτρια καρότα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
Αλάτι

Εκτέλεση:

Απ’ το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό (όχι καυτό) νερό με μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Κλείνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καρότα και ξανασκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και μαζί την πάπρικα και το αλάτι. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το λάδι, συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσουν τα ρεβίθια μας.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε το μπούκοβο.


…Καλοφάγωτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου