Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Κοτόπουλο με ρύζι και μανιτάρια

Ένα απ' τα αγαπημένα μου φαγητά είναι το κοτόπουλο με το ρύζι. 
Η συνταγή που σας παρουσιάζω σήμερα είναι η πιο απλή του παραλλαγή χωρίς πολλά υλικά και μυρωδικά αλλά είμαι βεβαία πως θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Υλικά για 4-6 άτομα:

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε κύβους 
Μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα (κατά βούληση)
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι καρολίνα
6 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
1 φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί ξηρό
1 φλιτζάνι του τσαγιού  τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές σούπας  βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο 


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι 
και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο, και  αλατοπιπερώνουμε.  
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε εωσότου το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα.

Προσθέτουμε  το κρασί, σκεπάζουμε  την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
Αφήνουμε να βράσει για 20 περίπου λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό κότας ή σκέτο νερό με ένα κύβο κότας μέσα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι  (πλυμένο και στραγγισμένο καλά) 
και το ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά

Με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι το ρύζι να τον απορροφήσει όλο.

Κλείνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ το μάτι, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το φαγητό μας.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Tips: 

-Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ μανiτάρια πλευρώτους γιατί δίνουν μια ιδιαίτερη γέυση
-Για περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε και ένα φλιτζάνι του καφέ καβουρδισμένα κάσιους

…Καλοφάγωτο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου