Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Γαριδομακαρονάδα!!

Καλώς σας βρήκα και πάλι φίλοι μου. Λόγω καλοκαιρινών διακοπών σας άφησα μέρες χωρίς συνταγούλες αλλά τώρα επέστρεψα και όχι μόνη.. αλλά κουβαλώντας μαζί μου νέες  γεύσεις  και μυρωδιές θάλασσας που φυσικά θα τις μοιραστώ μαζί σας. Ξεκινάμε με την αγαπημένη μου όλων, μιας και είμαι μακαρονού, γαριδομακαρονάδα!!!




Υλικά:

1 πακέτο Λιγκουίνι ή σπαγγέτι Νο 6
½  κιλό γαρίδες  φρέσκιες  ή κατεψυγμένες
5 ώριμες φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες  ή 2 συσκευασίες  ντοματάκια κονσέρβα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιές της σούπας  ντοματοπελτέ
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
¼ κούπας μαϊντανό
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού  ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη  και τα κεφάλια και αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια της γαρίδας σε 3/4 ποτήρι νερό να βράσουν για 2-3′ για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους.

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τις  καθαρισμένες γαρίδες και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, τον μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε. 

Σκεπάζουμε να σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου και  3 -4 λεπτά  πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τις γαρίδες.

Ταυτόχρονα με την παραπάνω διαδικασία σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι μας στο μισό χρόνο απ ότι τα βράζουμε συνήθως.

Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τις γαρίδες βάζοντας και 2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για τον υπόλοιπο μισό χρόνο βρασμού τον μακαρονιών, προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

Tips:


Εγώ μέσα στη σάλτσα απ’ τις γαρίδες πριν προσθέσω τα ζυμαρικά λιώνω καλά  λίγη φέτα 
(100γρ περίπου) και σερβίρω χωρίς άλλα τυριά από πάνω. Δοκιμάστε το, αξίζει!!!!

Καλοφάγωτη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου