Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Ντοματοκεφτέδες

Πολλές φορές ψάχνουμε ένα συνοδευτικό πιάτο για να εμπλουτίσουμε τη γεύση από κάποια 
απλά φαγητά. Έτσι κι εγώ σήμερα θέλοντας να συνοδέψω με κάτι τα τηγανιτά μου ψαράκια κατέληξα στους ντοματοκεφτέδες ή καλύτερα ντοματο-πατατοκεφτέδες 
και φυσικά μοιράζομαι τη συνταγή μαζί σας.


Υλικά:

3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ωμή πατάτα τριμμένη από την χοντρή μεριά του τρίφτη
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φέτα
½ φλιτζάνι  τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
6 κουταλιές  σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι – πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις ντομάτες απ τη φλούδα, τις στραγγίζουμε να φύγουν τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε κύβους.

Τις βάζουμε σε μεγάλο μπωλ μαζί με  το κρεμμύδι, την πατάτα , το τυρί και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε την πάπρικα, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, το ζεσταίνουμε καλά και με ένα κουτάλι της σούπας  ρίχνουμε το μείγμα στο λάδι κουταλιά κουταλιά.


Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, πρώτα τη μία πλευρά και μετά τα γυρνάμε κι από την άλλη.


...Καλοφάγωτοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου