Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Γαύρος Μαρινάτος

Σαββατοκύριακο έρχεται…  παρέα περιμένουμε… τσίπουρο φέραμε απ’ το χωριό… 
και μιας και πήρα ψαράκια απ’ τη λαϊκή σήμερα για να φάμε αύριο, είπα να ξεκλέψω μερικά 
και να κάνω κι ένα μεζεδάκι για να συνοδέψουμε το τσιπουράκι μας.

Υλικά:

1/2 κιλό γαύρο
1 κούπα χονδρό αλάτι
1 κούπα ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τους γαύρους από τα κεφάλια. 
Σχίζουμε κατά μήκος και  καθαρίζουμε καλά τα εντόσθια αλλά χωρίς να αφαιρέσουμε το κόκκαλο.

Στη συνέχεια τους βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα πασπαλίζουμε καλά καλά με το χοντρό αλάτι. 

Βάζουμε από κάτω ένα μπωλ να τρέχουν τα υγρά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο 
για 6-7 ώρες τουλάχιστον.

Βγάζουμε τα ψάρια απ’ το ψυγείο τα ξεπλένουμε καλά, τα ανοίγουμε προσεκτικά 
και αφαιρούμε το κόκκαλο.

Στρώνουμε τα φιλέτα του γαύρου  σ’ ένα μπωλ και τα σκεπάζουμε με το ξύδι.

Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνουμε για 12 περίπου ώρες ώσπου να τα «ψήσει» το ξύδι 
και να ασπρίσουν τα ψαράκια μας.

Μόλις είναι έτοιμα αδειάζουμε  το ξύδι και καλύπτουμε τον γαύρο με ελαιόλαδο 
(ή μισό μισό με ηλιέλαιο για να μην παγώνει το λάδι στο ψυγείο).

Από πάνω αραδιάζουμε την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και το πιπέρι. 
Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Tips:


Εγώ χωρίζω τα ψαράκια μου σε δύο μέρη και τα μισά τα σερβίρω με άνηθο ή μαϊντανό  
και μπούκοβο από πάνω για πιο πικάντικα. 

...Καλοφάγωτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου