Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Κολοκυθάκια Γεμιστά Αυγολέμονο

Υλικά:

6 – 8 κολοκυθάκια μέτρια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
4 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ βούτυρο πλακάκι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ξύνουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά με ένα μαχαίρι και βγάζουμε το εσωτερικό τους με το κατάλληλο εργαλείο ή με ένα κουτάλι.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι 
και ζυμώνουμε.

Με το παραπάνω μίγμα γεμίζουμε τα  κολοκυθάκια  πατώντας ελαφριά.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα που να χωράει όλα τα κολοκυθάκια μας ζεσταίνουμε το βούτυρο.

Στρώνουμε τα κολοκυθάκια μας και τα σοτάρουμε για 5’  λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και κλείνουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μια ώρα περίπου και μέχρι να σωθεί και να δέσει το ζουμί μας.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο μας.

Μόλις κρυώσουν λίγο αυγοκόβουμε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


Tips:

Σερβίρουμε με γιαούρτι και πασπαλίζουμε με μάυρο πιπέρι ή πάπρικα!!


Καλοφάγωτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου