Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ.

Και αφού σας έδωσα τη συνταγή της εύκολης μπεσαμελ και όχι τυχαία.. ήρθε η ώρα να τη χρησιμοποιήσουμε σ'ενα πεντανόστιμο, αν και λίγο μπελαλίδικο, φαγάκι. 

Υλικά:

1 πακέτο κανελόνια
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντοματοχυμό
λίγο ελαιόλαδο
½  κούπα τριμμένο τυρί
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το κρεμμύδι και μια κούπα νερό και το αφήνουμε να βράσει 
για 10-15 λεπτά

Αμέσως μετά προσθέτουμε τον κιμά και λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μαζί  

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τον μισό ντοματοχυμό, και βράζουμε ανακατεύοντας 
κάπου κάπου για να μη μας κολλήσει.

Όταν ο κιμάς μας είναι έτοιμος , προσθέτουμε τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Ετοιμάζουμε μια δόση κρέμα μπεσαμέλ.

Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του κιμά στην κρέμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν 
καλά τα δύο μείγματα.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ και βάζουμε στον πάτο, λίγο ντοματοχυμό.

Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε σειρά στο ταψάκι μας. 
Το μείγμα που θα περισσέψει το περιχύνουμε από πάνω.

Ρίχνουμε λίγο ακόμα ντοματοχυμό και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτα.

Καλοφάγωτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου