Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μανιτάρια!

Δύσκολη και γεμάτη μέρα σήμερα και μιας και δεν προλάβαμε να φάμε μεσημεριανό 
και η πείνα αλλά και η κούραση περισσεύουν… επέλεξα ένα εύκολο και γρήγορο φαγάκι για βράδυ.  
Τηγανιά χοιρινή με τηγανητές πατάτες, ντοματοσαλάτα, φέτα λαδορίγανη,  
ζυμωτό ψωμάκι και ρετσίνα Γεωργιάδη.  
Χαμηλός φωτισμός, στρωμένο τραπέζι μπροστά στη φωτιά με τη φλόγα να μας ηρεμεί 
και να μας χαλαρώνει και τύφλα να ‘χουν οι ταβέρνες και τα restaurants!!!  
Εγώ σας δίνω τη συνταγή κορίτσια… εσείς φροντίστε για τα υπόλοιπα και 
απολαύστε  το με όποιον αγαπάτε!!!


Υλικά:

1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 μεγάλο κρεμμύδι
300 γρ. μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα ολόκληρα)
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας  μουστάρδα σε σκόνη
1/2 λεμόνι, το χυμό
5 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, κομμένο 
σε λεπτές φέτες, μέχρι να μαλακώσει. Για 5' λεπτά περίπου.

Μόλις είναι έτοιμο το κρεμμύδι μας το βγάζουμε σ’ ένα πιάτο και 
στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια ολόκληρα (κόβουμε στη μέση τα πολύ μεγάλα) 
σε δυνατή φωτιά, ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.

Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε και αυτά στο ίδιο πιάτο με τα κρεμμύδια.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας, 
ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν καλά όλα τα κομμάτια. 

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2΄-3' να εξατμισθεί.

Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και 
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοψηθεί 
μέχρι να πιεί τα υγρά και να μαλακώσει το κρέας.

Διαλύουμε τη μουστάρδα σε λίγο από το ζουμί του και τη ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τη ρίγανη.

 Ανακατεύουμε 2-3 φορές και προσθέτουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι.
Αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί 3'-4' λεπτάκια και σερβίρουμε.

Tisp:

Αν σας αρέσουν τα πικάντικα στο σερβίρισμα πασπαλίστε με μπούκοβο καυτερό. 
Και αισθητικά και γευστικά τέλειο!


Καλοφάγωτο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου