Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Αλμυρό Κέικ.

Βραδινή επίσκεψη φίλων σήμερα και μιας και μας ειδοποίησαν ότι έρχονται μόνο λίγες 
ώρες νωρίτερα έπρεπε να φτιάξω κάτι εύκολο και γρήγορο για να συνοδέψει τη συζήτηση μας. Άνοιξα το ψυγείο και τα ντουλάπια και με τα υλικά που είχα έφτιαξα 
ένα αλμυρό κεκάκι μούρλια απ’ το οποίο δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!!  
(πάλι καλά που πρόλαβα και το φωτογράφισα πριν εξαφανιστεί)  
Ιδού λοιπόν η βασική συνταγή!!!




Υλικά:

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρ. διάφορα τυριά  τριμμένα
150 γρ. ζαμπόν ή πάριζα ψιλοκομμένα
150 γρ. λουκάνικα Φραγκφούρτης ψιλοκομμένα
1  γιαούρτι πλήρες αγελαδινό
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας δυόσμο ξερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να "αφρατέψει" και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.


Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το γιαούρτι και το γάλα.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα μας τα τυριά, τα αλλαντικά και τις πιπεριές,  προσθέτουμε το δυόσμο, αλατάκι, πιπεράκι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ ή μια μακρόστενη φόρμα  
και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά 
μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.


Tips:

Μπορείτε να βάλετε ότι τυριά θέλετε. Φέτα, κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γκούντα, μοτσαρέλα...
ότι σας αρέσει σε όποιο συνδυασμό σας αρέσει. 
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα αλλαντικά: Ζαμπόν, γαλοπούλα, πάριζα, μπέικον, 
μορταδέλα, αέρος, λουκάνικα κ.τ.λ.  Πιπεριές χρωματιστές, μανιτάρια, ελιές, λιαστή ντομάτα, καλαμπόκι, ακόμα και βρασμένο κοτόπουλο!!!

Το συγκεκριμένο κέικ μπορεί να γίνει σε πάρα πολλές παραλλαγές σύμφωνα με τα γούστα 
και την όρεξη του καθενός. Φαντασία χρειάζεται και….

…Καλοφάγωτο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου