Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Σμυρνέικα Σουτζουκάκια!!


Ένα χαρακτηριστικό μικρασιάτικο πιάτο με πλούσια αρώματα Ανατολής για σήμερα.
Πεντανόστιμα αφράτα σουτζουκάκια με έντονο το άρωμα απ’ το κύμινο, 
βρασμένα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας! Ένα φαγητό που αγαπήθηκε όσο λίγα 
και συνοδεύει ιδανικά γιορτινά τραπέζια και εορταστικούς μπουφέδες.


Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (ή ανάμεικτο)
1/2  μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο ξηρό κρασί..
1 κ.σ.  κύμινο
½ κ.γ. κανέλα
3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα:
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3 κούπες σάλτσα ντομάτας (ιδανικά  τριμμένη ντομάτα)
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε μικρά κομματάκια
½ κ.γ. κύμινο
Αλάτι,  πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το ξύδι, το κύμινο, την κανέλα, το σκόρδο, 
αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και  αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Βγάζουμε απ’ το ψυγείο και πλάθουμε σε σουτζουκάκια.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε όσο να ροδίσουν.

Μόλις τα σουτζουκάκια μας είναι έτοιμα τα βγάζουμε απ’ το τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε 
το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό 
και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε στη σάλτσα μας τα σουτζουκάκια και αφήνουμε 
να βράσουν για τουλάχιστον μισή ώρα και μέχρι να δέσει ή σάλτσα.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες.

Καλοφάγωτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου