Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

"Μελομακάρονα" τα Κλασικά.

Υλικά:

1200g αλεύρι μαλακό
1 κ. γλ. μπέκιν
1 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
2 κ. γλ. κανέλα
1 κ. γλ. σόδα
1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ λίτρο ελαιόλαδο
250g ζάχαρη
2/3 νεροπότηρου χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα

σιρόπι:
1 νεροπότηρο νερό
1 νεροπότηρο ζάχαρη
2 νεροπότηρα μέλι
φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας  


Εκτέλεση:

Σε μια  λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέκιν, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού να ομογενοποιηθούν καλά.

Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε το ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ μέχρι να ομογενοποιηθούν κι αυτά καλά.

Μόλις το μείγμα με τα υγρά μας είναι έτοιμο προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά και ζυμώνουμε προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ώστε  να γίνει μια ζύμη που ξεκολλάει απ τα χέρια μας.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε λε λαδωμένο ταψί τρυπώντας τα στην επιφάνεια με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200οC για περίπου 20’ λεπτά.

Αφού τελειώσουμε με ψήσιμο ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας και τα αφήνουμε να βράσουν.

Μόλις το σιρόπι μας δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά και βουτάμε ένα ένα τα μελομακάρονα αφήνοντας τα για ½ λεπτό μέσα στην κατσαρόλα να νοτίσουν καλά.

Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

 Καλοφάγωτα!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου