Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες!


Υλικά:

500 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή πρόβειο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. καλαμποκέλαιο
2 κιλά αλεύρι μαλακό
1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
2 κούπες ζάχαρη άχνη
4 βανίλιες
1 σφηνάκι ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:


Βάζουμε το βούτυρο σε μια λεκανίτσα και μ’ ένα πιρούνι ανακατεύουμε να μαλακώσει.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο, και το αλεύρι  (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή) και ζυμώνουμε.

Προσθέτουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο ακόμα να καλυφτούν καλά.

Σε μεγάλο ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας και τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε. Τους τοποθετούμε στο χαρτί αφήνοντας λίγη απόσταση απ’ τον ένα στον άλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Τους βράζουμε και τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Τους βουτάμε έναν έναν στην άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.

Τέλος πασπαλίζουμε κοσκινίζοντας την υπόλοιπη άχνη σε όλη την πιατέλα με τους κουραμπιέδες.

 Καλοφάγωτοι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου