Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Τυροκροκέτες!!



Υλικά:

200γρ κασέρι
200γρ γκούντα
200γρ μοτσαρέλα
3 ασπράδια αυγών
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
σπορέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τρίβουμε τα τυριά μας και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε στη μαρέγκα τα τριμμένα τυριά και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Πλάθουμε τις κροκέτες μας και τις  βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή και περισσότερο.
Αν δεν έχουμε χρόνο μπορούμε να τις βάλουμε για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη και να τηγανίσουμε απευθείας από κει.

Σε βαθύ κατσαρολάκι γεμίζουμε μέχρι τη μέση λάδι και ζεσταίνουμε καλά.

Ρίχνουμε μια μια τις κροκέτες και με μια τρυπητή κουτάλα γυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να  τραβήξει το λάδι και σερβίρουμε ζεστές αλλά και κρύες. 


Καλοφάγωτες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου