Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Χοιρινό στη Γάστρα με Κάστανα και Δαμάσκηνα!


Υλικά: (για 4 - 6 άτομα):

2 κιλά χοιρινή σπάλα
300γρ. κάστανα βρασμένα
300γρ. δαμάσκηνα
1 κιλό πατάτες
2 κ.σ. πετιμέζι
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. τσαγιού μουστάρδα πικάντικη
½ φλ. τσαγιού δυόσμο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:


Πλένουμε καλά το κρέας και χαράζουμε 6 φορές σε διάφορα σημεία.

Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε κάθε σκελίδα στα 3 και κρύβουμε τα κομμάτια στις χαραγματιές που έχουμε κάνει στο κρέας.

Στη συνέχεια λαδώνουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε καλά και το βάζουμε στη γάστρα.

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, τα κάστανα κομμένα στη μέση και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λάδι και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στη γάστρα μας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πετιμέζι, τη μουστάρδα, το δυόσμο και τη ρίγανη και περιχύνουμε μ’αυτό το μείγμα το φαγητό μας.


Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε για περίπου 20΄λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 – 250 βαθμούς, έπειτα την ανοίγουμε και ρίχνουμε μέσα βραστό νερό μέχρι περίπου τη μέση της γάστρας.

Κλείνουμε τη γάστρα, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 2 ώρες.

Καλοφάγωτο!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου