Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ρολό Κιμά Γεμιστό με Αυγό.


Υλικά:

1 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι στο multi
1 αυγό
2 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη (ή 1 σκελίδα ψιλοκομμένο)
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
αλάτι
3 αυγά βρασμένα
1 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, το χυμό ντομάτας, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα με σελοφάν και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βράζουμε τα 3 αυγά να γίνουν σφιχτά. Τα καθαρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια βγάζουμε τον κιμά απ’ το ψυγείο, τον τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα πάνω στον πάγκο μας και τον ανοίγουμε σαν φύλλο στο μέγεθος που θέλουμε το ρολό μας.

Στη μέση του κιμά τοποθετούμε τα καθαρισμένα αυγά το ένα μετά το άλλο κατά μήκος.

Πιάνουμε τη λαδόκολλα και γυρίζουμε τον κιμά σε ρολό να κλείσει γύρω από τα αυγά. Πιέζουμε τις δύο άκρες του ρολού να κολλήσουν καλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αναποδογυρίζουμε με προσοχή τον κιμά ώστε να μην ανοίξει ταψί αφαιρώντας τη λαδόκολλα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αν δούμε ότι το ρολό αρπάξει από πάνω σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για τον υπόλοιπο χρόνο.

Καλοφάγωτο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου