Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Σαρδέλες "Παντρεμένες".


Υλικά:

1 κιλό σαρδέλες
½  ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες βγάζοντας το κεφάλι και το κόκαλο, προσέχοντας να μην τις κόψουμε στα δύο.

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό απ’ τα δύο λεμόνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, ρίγανη, πιπέρι και ελάχιστο αλατάκι και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα πιρούνι πατώντας να λιώσει το σκόρδο.

Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τις μισές φιλεταρισμένες σαρδέλες ανοιχτές και με το δέρμα προς τα κάτω.

Σε κάθε μια απ’ τις σαρδέλες μας ρίχνουμε μια κουταλιά απ’ το μείγμα που έχουμε κάνει και σκεπάζουμε κάθε μια ξεχωριστά (πάντρεμα) με τις υπόλοιπες μισές σαρδέλες με το δέρμα προς τα πάνω αυτή τη φορά.

Ρίχνουμε στο ταψάκι μας ελάχιστο νεράκι, περιχύνουμε με όσο μείγμα έχει περισσέψει και ψήνουμε στους 200 oC στο γκριλ γυρνώντας και τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε ζεστές, με λαδολέμονο προαιρετικά.

Καλοφάγωτες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου