Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Συκώτι Μόσχου στη Σάλτσα του.



Υλικά:

½ κιλό μοσχαρίσιο συκώτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά αφαιρούμε την πέτσα απ’ το συκώτι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μισό δενδρολίβανο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, αλευρώνουμε το συκώτι και το τηγανίζουμε.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ελαιόλαδο από τα υπολείμματα του τηγανίσματος και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρντιστεί καλά και να μη σβολιάσει, σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, τη δάφνη και το δεντρολίβανο.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει και περιχύνουμε με αυτήν το συκώτι.


Σερβίρουμε ζεστό.

Καλοφάγωτο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου