Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ρολάκια Μελιτζάνας Γεμιστά με Τυρί


 

Υλικά:

2-3 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι ξερό
2 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. κεφαλοτύρι, γραβιέρα, ή μετσοβόνε
2 κουτ./σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ./σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
100 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, όχι πολύ λεπτές, ούτε πολύ χοντρές.
Τις βάζουμε για λίγη ώρα σε μια λεκανίτσα με νερό και λεμόνι.
 
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Βάζουμε πάνω τις μελιτζάνες αλατίζουμε ελαφρά και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
 
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200° για 20-25 λεπτά, έως ότου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
 
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το βασιλικό ψιλοκομμένο.
 
Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
 
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε.
 
Κόβουμε το κεφαλοτύρι (ή γραβιέρα ή μετσοβόνε) σε μακρόστενα κομμάτια σε μήκος όσο είναι το φάρδος της μελιτζάνας.
Τοποθετούμε κάθε κομμάτι στην κάτω πλευρά της μελιτζάνας και τυλίγουμε.
 
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε λίγη από τη σάλτσα, να καλυφθεί ο πάτος. Μεταφέρουμε τα ρολάκια μελιτζάνας στο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
 
Πασπαλίζουμε με τη χοντροτριμμένη φέτα.
 
Ψήνουμε στους 200° στον αέρα για περίπου 25-30 λεπτά, να μελώσει η σάλτσα.


Καλοφάγωτα!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου