Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Λιγκουίνι με Άγρια Μανιτάρια


Υλικά:

1 βαζάκι άγρια μανιτάρια Porcini σε ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κούπες κρέμα γάλακτος
4 κούπες διάφορα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 πακέτο Λιγκουίνι
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα Λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα αδειάζουμε περίπου 2 κουταλιές από το λάδι των μανιταριών. Ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε, τα συσκευασμένα στο βάζο και τα φρέσκα μανιτάρια, το σκόρδο λιωμένο, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, σε μέτρια φωτιά, για 10’ περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μη μας κολλήσουν.

Μόλις τα μανιτάρια μας έχουν μαλακώσει αρκετά δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά τους.

Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα μας να πάρει μια βράση.

Μόλις η σάλτσα μας αρχίζει να πήζει κάπως δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας, τα ξαναρίχνουμε στην ζεστή κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.


Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη και θυμάρι.

Καλοφάγωτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου