Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Γιουβαρλάκια Σούπα Αυγολέμονο


Υλικά:

1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 αυγό
4 με 5 κλωναράκια μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ για τη σούπα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ½ φλιτζάνι ρύζι, το αυγό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Ζυμώνουμε το μείγμα μας και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες. Τις αλευρώνουμε ελαφρά και τις αφήνουμε στην άκρη.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω με νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε προσεκτικά τις μπαλίτσες μας τη μία δίπλα στην άλλη.

Μόλις τα γιουβαρλάκια μας ανέβουν στην επιφάνεια του νερού προσθέτουμε αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20’ περίπου λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε απ΄ τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Κατόπιν, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.


Αφού τελειώσουμε με το αυγολέμονο σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Καλοφάγωτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου