Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Εύκολη Μπεσαμέλ!!!

Μπεσαμέλ… πονοκέφαλος για τις νέες μαγείρισσες και αιτία για να στερούν 
απ’ το καθημερινό τους τραπέζι πολλά ωραία φαγητά!
Όταν πρωτοξεκίνησα λοιπόν τη δράση μου ως μαγείρισσα στην ολο-δική μου κουζίνα, 
μακριά από συμβουλές και επεμβάσεις της μαμάς, πέρασα κι εγώ απ το στάδιο του φόβου 
προς την κατά τα άλλα νοστιμότατη μπεσαμέλ.
 Όντας  κλασσική ελληνίδα όμως δεν μπορούσα να αντέξω και πολύ χωρίς παστίτσιο, 
μουσακά, μελιτζάνες παπουτσάκια και τόσα άλλα υπέροχα φαγητά που διαθέτη 
η παραδοσιακή μας κουζίνα.
Ένα πρωί λοιπόν, πήρα την γενναία απόφαση να καταπολεμήσω το φόβο μου και να φτιάξω παστίτσιο!!!  Ετοίμασα τον κιμά, έβρασα τα μακαρόνια, τα έστρωσα όμορφα κι ωραία στο ταψί 
και όταν ήρθε η ώρα της μπεσαμέλ… πήρα μια βαθιά ανάσα και είπα θα το κάνω… 
και το ‘κανα…  σε 5’ λεπτά… εύκολα και γρήγορα... χωρίς να σβολιάσει… 
χωρίς να είναι νερουλή… χωρίς να είναι πολύ πηκτή… χωρίς μα συμβεί τίποτα απ’ όλα αυτά 
που φοβόμουν τελικά!!! Ένας μύθος είναι όλα κορίτσια!!!  
Τίποτα δεν είναι δύσκολο στην μαγειρική. 
Αρκεί να μη φοβάσαι να δοκιμάσεις και ρισκάρεις!!!


Υλικά:

6 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κουταλιές αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 αυγά

Εκτέλεση:

-Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα ζεσταίνουμε  το ελαιόλαδο και το αλεύρι ανακατεύοντας  με σύρμα μέχρι να χρυσίσει.
-Έπειτα προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
-Μόλις το γάλα ζεσταθεί, κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’  το μάτι και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
-Την ξαναβάζουμε στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήξει.
-Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου