Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Σπιτικό παγωτό γιαούρτι με μέλι και καρύδια

Μιας και το θερμόμετρο ανεβαίνει κατακόρυφα και το μπαλκόνι τα βράδια, όταν είσαι σε πόλη, είναι η μόνη δίοδος δροσιάς, και μιας και είναι και Σαββατοκύριακο και έχει και ωραίο φεγγαράκι να μας κρατάει συντροφιά στο μπαλκόνι, σκέφτηκα πως ένα σπιτικό παγωτάκι με καρύδια και μέλι θα συμπλήρωνε την ειδιλιακή αυτή εικόνα.

Υλικά:

2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
3 κεσεδάκια  γιαούρτι πλήρες
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι
1/2 φλ. τσαγιού καρύδια

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα, τη βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να γίνει σιρόπι.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε  να κρυώσει.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε κι αυτό να κρυώσει.

Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί..

Προσθέτουμε  το κρύο σιρόπι που έχουμε φτιάξει και ανακατεύετε καλά.

Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.

Το βγάζουμε  και  το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει.  Ξαναπαγώνουμε  το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3 φορές ακόμα.

Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε  τα καρύδια  και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Σερβίρουμε με μέλι και τριμμένα καρύδια από πάνω.

Tips:

Εκτός απο μέλι και καρύδια το παγωτό γιαούρτι που σας προτίνω ταιριάζει φανταστικά με γλυκό του κουταλιού (ότι σας αρέσει).
Δοκιμάστε το με γλυκό βύσσινο ή ντολμά και θα με θυμιθείτε


…Καλοφάφωτο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου