Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Παγωτό Σάντουιτς

Τι κι αν οι διακοπές τελείωσαν, τι κι αν ο καιρός αρχίζει να χαλάει, τι κι αν το βράδυ τη θέλει την κουβερτούλα του εδώ πάνω στα βουνά που είμαι... 
μέσα μου το καλοκαίρι καλά κρατεί!! 
Και καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν λέει... οπότε ορίστε ακόμα μια συνταγούλα για υπέροχο 
και υγιεινό σπιτικό παγωτό!!!



Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
3 βανίλιες
1 μεταλλικό κουτί κρέμα σαντιγί  MORFAT, ERMOL κτλ.
2 πακέτα μπισκότα πτί μπερ

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε λαδόκολλα και στρώνουμε μια σειρά μπισκότα 
απ την ανάποδη πλευρά τους .

Χτυπάμε την κρέμα MORFAT, το γάλα και τις βανίλιες με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει 
καλά το μίγμα μας και περιχύνουμε μ’ αυτό πάνω από τα μπισκότα.

Βάζουμε από πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση που βάλαμε  και 
την κάτω στρώση, απ’ την κανονική τους πλευρά αυτή τη φορά.

Βάζουμε  το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες .

Σερβίρουμε  κόβοντας  ακριβώς στο σχήμα του μπισκότου και βγαίνει σαν σάντουιτς.

Tips:

Στη βασική αυτή συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά της αρεσκείας μας και να κάνουμε πολλές παραλλαγές. Εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας  και στην κρέμα να προσθέτω σταφίδες και λίγο ρούμι. Γίνονται θεϊκά!!!!!  Επίσης στην κρέμα μπορείτε να προσθέσετε κάθε είδους αποξηραμένο φρούτο ή γλυκό του κουταλιού, ξηρούς καρπούς, σιρόπι καραμέλας, μερέντα, σταγόνες σοκολάτας, λιωμένη σοκολάτα, σκόνη κακάο, καφέ και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας!!


Καλοφάγωτα!!

2 σχόλια:

  1. νομίζω θα το δοκιμάσω...φαίνεται τέλειο και αρκετά εύκολο!ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις. Βάλε σταφίδες και ρούμι και θα με θυμιθείς!!!!!!!

      Διαγραφή