Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Κλασική Σπανακόπιτα.



Υλικά:

1 κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
½ κιλό τυρί φέτα (προτιμείστε σκληρή)
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1  πράσο
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κάνουμε μία δόση Χωριάτικο Φύλλο για Πίτες και όσο το αφήνουμε να ξεκουραστεί ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τα σοτάρουμε ελαφρά.

Βάζουμε το σπανάκι σ’ ένα βαθύ μπωλ και μαζί ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας , το αυγό που το έχουμε χτυπήσει ελαφρά,  θρυμματισμένη τη φέτα, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι  και ανακατεύουμε καλά.

Αφού έχουμε ήδη έτοιμη τη γέμιση και έχουμε ανοίξει τα φύλλα, λαδώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε δύο φύλλα κάτω, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με δύο φύλα πάνω.

Δεν ξεχνάμε να λαδώσουμε καλά το κάθε φύλλο  

Όταν τελειώσουμε χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε στους 180οC για περίπου 40 λεπτά.


Καλοφάγωτη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου