Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Χοιρινό με Σέλινο ή "Σελινάτο"



Υλικά:

1,5 κιλό χοιρινό ψαχνό
2 κιλά σέλινο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε το σέλινο με τη ρίζα του και το κόβουμε σε κομμάτια.

Πλένουμε καλά το κρέας μας και το κόβουμε σε μερίδες.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε το κρέας απ’ την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μας.

Μόλις τα κρεμμύδια μας ξανθύνουν ελαφρά προσθέτουμε πάλι το κρέας και δύο ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει για 40’ – 45’ λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σέλινο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30’ ακόμα λεπτά.
Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε το φαγητό για να μη λιώσει το σέλινο, αλλά κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για μην κολλήσει το κρέας.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Αυγοκόβουμε χλιαρό το φαγητό και σερβίρουμε αμέσως.

Καλοφάγωτο!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου